Waarom ik vegetarisch eet

Waarom ik vegetarisch eet.


Wat is vegetarisch eten?

Vegetariërs - de mensen die zoals ik vegetarisch eten - eten geen vlees en vis. Er bestaan verschillende vormen van vegetariërs, afhankelijk of ze al dan niet ook eieren en/of melkproducten uit hun dieet weren.

Veganisten weren ze alle vier: vlees, vis, eieren en melkproducten.

Waarom vegetarisch?

Ik eet vegetarisch omwille van verschillende redenen. Ten eerste is een dieet met veel vlees ongezond. In vlees zitten zeer veel eiwitten en slechte vetten. Bovendien kan een dieet met veel vlees en weinig groenten een tekort aan voedingsvezels bevatten.

Verder wil ik ook helpen om de uitstoot aan broeikasgassen te verminderen en zo de klimaatverandering tegengaan. De veehouderij is verantwoordelijk voor 14,5% van de uitstoot van broeikasgassen. Dat is meer dan alle transport op de wereld samen (goed voor zo'n 13%).

Ook is de veehouderij verantwoordelijk voor grootschalige ontbossing. We kappen massaal bossen om soja voor veevoeder te verbouwen en om weides te creëren. Zo verdwijnen er talrijke planten- en diersoorten.

Als laatste wil ik ook de erbarmelijk omstandigheden tegengaan waarin de dieren moet leven. De veehouderij bekijkt een dier als niet meer dan een bron van inkomsten. Ze worden niet meer gezien als een dier en worden dan ook afschuwelijk behandeld. Natuurlijk is dit niet overal het geval.:-))

Is vegetarisch lekker?

Daar antwoord ik graag volmondig 'JA' op.

Hoewel heel wat vleeseters beweren dat ze niet voldaan zouden zijn zonder hun stukje vlees, kan ik uit ervaring zeggen dat vegetarisch eten evenzeer een voldaan gevoel geeft.

Door te gaan experimenteren ontdek je al snel andere lekkernijen dan vlees. 

Je leert lekkere combinaties van groenten kennen en er zijn zoveel verschillende groenten beschikbaar dat je eindeloos kan experimenteren. 

Ook kom je al snel in contact met de wat minder goed gekende graansoorten, zoals bulgur en quinoa.

Bovendien kan je ook kiezen uit enkele alternatieven voor vlees. Denk eens aan falafel balletjes of groenteburgers. Er is ook tofu, tempeh, seitan en sojavlees beschikbaar.

Kortom, je zal geen tekort in mogelijkheden ervaren als je vegetarisch gaat eten.

Veel Succes!

Heb je hulp nodig om af te slanken? Of wil je aan de slag met je levenswijze?

Neem contact op en Profiteer NU van een GRATIS kennismakingsgesprek.

Het Slanklijners Team vindt het altijd fijn als je een reactie achterlaat. 

LAATSTE BERICHTEN IN ONZE BLOG

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!