Is David Dewulf een mindfulness expert?

Wat we kunnen leren van David Dewulf.


Mindfulness, ik merk dat het voor veel mensen niet altijd eenvoudig is te snappen. Dit is heel normaal. Daarom zijn er ook enkele experts in hun vak die je duidelijke en goede informatie kunnen geven. Ik vind zelf dat David Dewulf echt als een expert kan gezien worden op dat vlak. Ik heb bij hem zelf ook opleidingen gevolgd en hij heeft met echt geholpen met de kern van Mindfulness te doen snappen. Daarom stel ik hem ook graag voor aan jou!

David Dewulf is de oprichter van I AM, het Instituut voor Aandacht en Mindfulness. Hij is een arts en is eigenlijk een van de pioniers als het gaat over Mindfulness introduceren aan Vlaanderen. Hij is een gereputeerde arts die in Harvard mocht spreken en jarenlang samengewerkt heeft met UGent en KULeuven. Hij focust zich vandaag op het verspreiden van zijn kennis door het geven van opleidingen en trainingen. 

Zoals ik al zei heb ik bij hem een opleiding gevolgd, die mij zelf heel veel heeft geleerd over Mindfulness.

Hij is niet enkel actief als arts en trainer, maar heeft zijn vele (buitenlandse) ervaringen neergepend in verschillende boeken

Deze gaan over Mindfulness en specificeren telkens op een bepaald onderwerp zoals kinderen of acceptatie. Hij is al sinds jong gefascineerd door wat de menselijke geest allemaal kan, en wil dit aan Vlaanderen doorgeven in zijn vele boeken.

Boeken van David Dewulf


Een goed boek om je Mindfulness reis te beginnen, is 'Mindful gelukkig'. Of je nu een moeilijke periode in je leven doormaakt of gewoon geïnteresseerd bent in wat Mindfulness voor jou kan doen, het boek legt het je uit in 7 'stappen'. 7 manieren om tot innerlijke vreugde te komen. Ik beloof je dat je jezelf even zal tegenkomen en dit niet altijd eenvoudig is, maar het op lang termijn je alleen maar goed zal doen.

'De weg van zelfcompassie' is een ander nuttig boek van Dr. Dewulf. Het is een basisboek dat je kan helpen om zelfcompassie te ontwikkelen en ontdekken. Zo zal je zien hoe gemakkelijk je Mindfulness kan integreren voor een lang termijn resultaat dat jou bewuster in het leven zal doen staan. Hij beschrijft hoe je op 8 weken aan jezelf kan werken en per week zal je stappen ondernemen om jezelf zelfcompassie aan te leren.

Als je in jouw omgeving kinderen of jongeren kent, je zelf een jongere bent of ouders bent van een kind of jongere, dan heeft hij boeken die hen tot rust kan doen brengen. Hij schreef zowel het boek 'Mindfulness voor je kids' als 'Mindfulness voor jongeren'

Het boek voor kids focust meer op oefeningen die jij aan je kind kan geven om het tot rust te laten komen en het op een bewuste manier kennis laten maken met zijn gedachten en wat deze kunnen betekenen. 

Het boek voor jongeren dan, helpt jongeren een weg te vinden in hun gedachten en zo op een bewuste manier omgaan met hun gedachten en omgeving.

Het meest recente boek dat David Dewulf schreef 'Mindful onderweg' (2020) kan voor velen een nuttig boek zijn te lezen. Het is namelijk vaak voorkomend dat jij of andere mensen achter het stuur of gewoon op de weg, zich ergeren en frustraties hebben. Het is vaak al zo voor je dag begonnen is, dat je in contact komt met een grote hoeveelheid stress door gewoon 'onderweg' te zijn. David Dewulf heeft hierover een boek geschreven, en dan vooral over hoe je hiermee bewust kan leren omgaan. Je hoofd koel houden in die situatie lijkt misschien onmogelijk, maar hij leert je hoe het toch kan! 

Een echte aanrader!

David Dewulf schreef in het totaal al 15 boeken die allemaal relevant zijn als je je afvraagt wat Mindfulness voor jou kan doen. Het was voor mij een heel nuttig om het te lezen, ik geloof dat het voor jou niet anders is. Hij baseert zijn kennis vaak ook op wetenschappelijk bewijs, wat zijn boeken zeker interessant maakt. 

Probeer zeker eens een boek van hem te lezen, en ik beloof dat je nog meer gaat willen lezen.

.

Be Happy, 


Bettina en het Happy Team!