Courgette in de oven 

Elke keer als ik een gezonde vervanger zoek voor pasta, denk ik aan courgette. Dit omdat je ze op zoveel manieren kan klaarmaken en ze bij elk gerecht een meerwaarde zijn. Vooral bij gerechten met tomaten vind ik het een topcombinatie! 

Deze week wilde ik gezond voor je koken, kijk even hier wat dat net inhoudt. 

Ik maakte een courgettelasagne, lees hieronder hoe! 

 Courgette in de oven 

Benodigdheden (1 pers)

  • 1 courgette
  • 1 koffielepel kokosvet, olijfolie of roomboter (naar eigen smaak)
  • Handjevol kerstomaten
  • 100gr tomatenpassata
  • 2 eetlepels gemalen parmezaan
  • 1 sjalot
  • Eetlepel witte wijn
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de fijngesnipperde sjalot even bakken in de pan met het geperste teentje knoflook.
  • Snijd vervolgens de courgette in lange repen (als lasagnebladeren) en laat ze ook even kort garen in de pan.
  • Leg de sjalotten op de bodem van de ovenschotel samen met de tomatenpassata. en leg hierop de reepjes courgette. Maak zo laagjes tot je aan de bovenkant van je ovenschotel bent. Dresseer je de tomaatjes die je in twee hebt gesneden erop en strooi er wat kaas over.
  • Laat vervolgens 15 minuten bakken in de oven.

Smakelijk en smullen maar.

Zin in meer lekker eten?

Wij kunnen je helpen om nog meer lekker eten te leren kennen.

Klik hier beneden als je wil meegenomen worden in de heerlijke kookwereld. Je zal er veel leren met kooklessen.

Bettina en het Happy Team

Veel succes !