Week 7 

Een receptje

Hey lieve vriend! 

Vandaag een simpel receptje voor jou. Een drukke dag, een dag dat je geen zin hebt te koken, een dag met veel aan je hoofd... ik geloof dat zo'n recept altijd van pas komt! 

Geniet ervan! 

Couscoussalade

Benodigdheden (1 pers)

  • 160 gram bloemkool
  • Halve komkommer 
  • 1 stengel bleekselder 
  • 1 sjalot 
  • Verse tuinkruiden 
  • Handjevol rozijnen 
  • Halve citroen 
  • Peper en zout 
  • Lente-ui
  • Handjevol pijnboompitjes

Werkwijze

  1. Doe de bloemkool in een blender en laat het fijnmalen tot het de grootte heeft van rijst. 
  2. Bak het met wat olijfolie in de pan tot het zacht is. 
  3. Wel ondertussen de rozijntjes in warm water. 
  4. Snijd de sjalot, komkommer, lente-ui en bleekselder in kleine stukjes. Meng ze allemaal onder de bloemkoolrijst.
  5. Laat de pijnboompetjes even bakken in een pan.
  6. Meng alles onder de couscous en doe er nog wat tuinkruiden bij en pers er een halve citoren over. Smullen maar! 

Smakelijk en smullen maar.