Week 5 

Een receptje

Hey jij daar! 

Het is weer tijd voor een receptje!

Schrijf ze zeker op in je dagboek. Hopelijk zie je dat je dagboek nu echt wel vorm begint te krijgen en je het ook naderhand gaat kunnen gebruiken om op terug te kijken als het moeizamer zou gaan. 

Vergeet ook niet dat je je eigen receptjes erin mag toevoegen. Je mag die zeker ook delen in de Facebookgroep. 

Nu gaan we je een eenpansgerechtje leren, dat heel simpel is, maar zoveel smaak heeft! 

Laat het smaken! 

Shakshuka

Benodigdheden (1 pers)

  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 2 rode paprika's 
  • 8 tomaten  
  • 300 gram bonen 
  • 1 theelepel kokosolie
  • Takje tijm 
  • 4 bio eieren 
  • Olijfolie
  • Verse tuinkruiden zoals peterselie of bieslook 
  • 50 gram geitenkaas 

Werkwijze

  1. Bak de ui aan in de pan met kokosolie met de knoflook.
  2. Snijd de paprika en tomaten in blokjes.
  3. Voeg de paprika toe aan de pan en laat het even pruttelen tot ze beetgaar zijn. Voeg de blokjes tomaten toe samen met de kaneel en tijm. 
  4. Laat dit geheel een kwartiertje sudderen. 
  5. Doe de gebakken bonen bij in de pot en laat nog enkele minuutjes pruttelen.
  6. Maak 4 gaatjes om daarin het ei te breken. Brokkel de geitenkaas over het hele gerecht en laat het nog voor 10 minuutjes pruttelen tot de eieren gaar zijn.
  7. Zet de pan op tafel en aanvallen maar! 

TIP: je kan hier meerdere dagen van eten, aangezien het een groter gerecht is! 

Smakelijk en smullen maar.