Week 6 
Een receptje

Hoi!  ☀

Klaar voor de dag? Denk even aan alles wat je al bereikt hebt en je zal je zo al beter voelen! 

Ik kom weer met een lekker recept op de proppen

Een stoofpotje! Heerlijk toch? Je zou denken 'oh is dat niet iets winters'? Ik kan je nu zeggen 'NEE'! 

Het is gewoon lekker, zeker het receptje dat wij hier hebben! 

Geniet ervan en laat het smaken! 

Vegetarisch stoofpotje

Benodigdheden (1 pers)

  • 50 gram broccoli 
  • 50 gram bloemkool
  • Halve courgette 
  • 100 gram linzen 
  • 50 gram geitenkaas
  • Beetje knoflookpoeder 
  • Halve rode peper 
  • 50 ml griekse yohurt 
  • 100 ml groentenbouillon 
  • Gember
  • Koriander
  • Komijn
  • Kurkuma
  • Halve eetlepel zonnebloemolie 

Werkwijze

  1. Bak de ui, voeg dan de knoflook, gember, kurkuma, komijn en koriander bij. 
  2. Voeg de groentebouillon en linzen toe, breng het aan de kook en laat het sudderen op een lager vuur. 
  3. Snijd de groentjes in blokjes en de broccoli en bloemkool in kleine roosjes.
  4. Voeg alle groentjes toe en laat het nog 10 minuutjes zachtjes koken. 
  5. Roer de yoghurt door het stoofpotje en voeg de geitenkaas toe. Laat het nog even warmen tot de geitenkaas gesmolten is. 
  6. Afwerken kan nog met koriander en eventueel wat himalaya zout. 

Smakelijk en smullen maar.