Week 5 
Een receptje 

Goedemorgen lieve vriend ☀

Goede boerenkost... dat kan smaken! Weet je wat ook kan smaken, van die heerlijke oosterse gerechten

Je denkt misschien dat het wel lekker is, maar moeilijk is om klaar te maken. 

Wel, dan zijn wij hier nu om je het tegendeel te bewijzen! 😉

We hebben een heel lekker receptje gevonden voor een goede curry

Laat het smaken, wij weten dat je het heel goed zal kunnen klaarmaken! 

Curry met bloemkoolrijst

Benodigdheden (1 pers)

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • Halve paprika 
  • Handjevol cashewnoten
  • 1 theelepel currypoeder
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 gram bloemkool
  • 100 cl kokosroom
  • 3 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • Peper en zout

Werkwijze

  1. Pers de knoflook en snijd de sjalot, tomaat en paprika in kleine blokjes. 
  2. Bak de knoflook en sjalot in arachideolie en voeg ook het currypoeder toe. 
  3. Doe er de bouillon en 100 ml warm water bij.
  4. Laat het enkele minuutjes afgedekt sudderen. Vergeet niet om te roeren. 
  5. Hak de bloemkool heel fijn met een blender. Laat de bloemkoolrijst bakken in een pan en doe er nog wat arachideolie bij. 
  6. Als laatste voeg je nog de kokosroom toe in de pot en laat je dit nog even sudderen.


Smakelijk en smullen maar.